http://kobb.forum24.se/

http://kobb.forum24.se/ lite historia om min släkt KOBB, bli meddlem i forumet...

Japp så var det bestämt!

Nu äntligen har vi bestämt oss för att ta toppen på kebnekaise. som sagt vi kom ju aldrig upp till självaste toppen blev stoppade av snöoväder. Men nu mina kamrater så åker vi upp 2012 igen.
Så nu börjar träning, kolla packning, köpa in saker so man glömde ta med sig osv.
tänkte att man skulle besöka:
Sydtoppen via Västra leden (S) 
Ren vandringsled som går upp i Kitteldalen, viker av vänster upp i passet mellan Vierramvare och Tolpagorni. Sedan uppför Vierramvare och ner i Kaffedalen. Uppför södra ryggen på Kebnekaise fram till nya toppstugan, därifrån upp till Sydtoppen. Samma väg tillbaka. Mycket ansträngade men fullt genomförbar för normaltränad person. Det mest använda vägen för vandrare som vill till toppen. Rösat hela vägen. Om man vill kan man tälta längs västra leden för att spara tid. Min favorit är att tälta så att man ser Vierramvare (1711m). Är den molntäckt så har man oftast ingen utsikt från Sydtoppen heller.
Till Tarfala
Istället för att gå samma väg tillbaka så vadar man över på andra sidan jåkken vid Tarfalastugan och tittar på de instängda gröna glaciärsjöarna vid Isfallsglaciären. Sedan kan man fortsätta söderut nedanför glaciärerna för att sedan ta sig brant uppför en lös stensluttning tills man står på Kebnetjåkkaplatån. Sedan tvärs över platån ner till fjällstationen igen.
så ser tanken ut just nu! åter kommer med fler information!
ha det godis mina kamrater. TÄNK ALLTID PÅ ATT TA HAND OM VARANDRA!

RSS 2.0