Gick bra på resan till kebnekaise.

Hej!

Nu är semestern över och man har åter kommit tillbaka till jobbet. Som ni kanske vet så har jag besökt kebnekaise med 3 andra och resan dit var verkligen en upplevelse som jag gärna gör igen, vilken natur vi har i sverige. Man har upplevt en hel del saker som jag inte trodde fanns i sverige.

Tyvärr måste jag meddela er att vi inte nådde toppen på kebnekaise pga snöoväder. Vi var ca: 600 m från toppstugan, men det är ju inte hela världen. Jag har en del bilder som jag skulle vilja visa er!

vi gick den västra leden upp:





På vägen gick man förbi en del forsar som på bild inte ser så farliga ut att varda över, men i verkligheten är det jobbigare än man tror!
Vi gick bredvid en bäck som var lite större än den du ser på bilden, lite scary när man går sett upp på ett berg och bredvid rinner det mycket kallt vatten.
När vi väl kom upp så var där en liten sjö där vi skulle vada över lite små kul, jag tappa min stav i vattnet och kritian som var med fånga upp den längre ner.

Du ser på bilden, vad jag menar:


när vi väl kom över så var det dags att gå upp för igen en brant som skulle ta ca: 30 minuter att ta sig upp. Så var där även snö, och mr kristian sa till oss att gå i snön för då skulle det bli lite lättare att ta sig upp.



ser han ärlig uut??? hihihihihi svaret på den frågan är NÄÄÄÄÄÄÄÄ.. fan va jobbigt det var att gå i snön.
men på vägen upp så fick vi uppleva detta!



höjd och utsickt!



vädret verkar ju dunder kan man tycka när man ser bilderna, men här har ni svaret varför vi inte nådde toppen. Kan väl säga som så här att vädret vände snabbt!

kolla in när vi nådde fösta toppen på 1711meters höjd:




sen var det bara regn, dimma, kallt ibland hagel. Men framför allt svin kallt kändes som i december månad.

så här kan ni se hur vi gick:



Men som sagt jag skall nå toppen med bra väder och med bra utsickt så målet nu är att sikta på att komma dit igen år 2012.

Glöm inte att ta en kontakt om ni är intresserade för äventyr stora som små:
[email protected]

ha det gott!!!

RSS 2.0